Doverodde Købmandsgaard
Onsdag
20. februar
17.30 - 20.00
SMK Thy
Arrangerer en aften om billedhuggeren
Sonja Ferlov Mancoba

Pris: 50 kr. per deltager, der kan deltage 20.

Tilmelding og kontakt: Emilia Nykjær Isaksson:
Telefon: 2552 7193
emilia.isaksson@smk.dk
SMK Thy, Fjordstræde 1, Doverodde, 7760 Hurup Thy
Hun ønskede at skabe en kunst, der byggede på indsigter fra flere tider og kulturer, og det globale udsyn går som en rød tråd gennem hendes kunst og liv. I forbindelse med forårets hovedudstilling på Statens Museum for Kunst (SMK) i København, Sonja Ferlov Mancoba, inviterer SMK Thy til en aften om en af nyere tids mest betydningsfulde danske kunstnere.

Onsdag den 20. februar er temaet på Doverodde Købmandsgård billedhuggeren Sonja Ferlov Mancoba (1911 – 1984). Få et indblik i hendes værk i form af både skulpturer, tegninger og collager, som står udspændt mellem menneskeligt og umenneskeligt, mellem det materielle og det spirituelle, mellem samhørighed og brud. Med sin kritik af Vestens undertrykkelse af folk fra ikke-vestlige lande, og med bestræbelsen på at virke for et fællesskab på tværs af kulturer, indtager hun en særstilling i dansk og europæisk kunsthistorie. En holdning, som hun udviklede gennem samlivet og samarbejdet med den sydafrikanske kunstner Ernest Mancoba.

Arrangementet starter med et foredrag om Ferlov Mancobas værker og kunstneriske processer ved Emilia Nykjær Isaksson, kunstformidler på SMK Thy.
Dernæst fortsætter aftenen i værkstedet, hvor man som deltager laver gipsskulpturer ved kyndig vejledning af Michael Hansen, kunstner og værkstedsleder på SMK.

Efter forløbet byder SMK Thy på et glas vin. Udstillingskataloget Sonja Ferlov Mancoba vil eksklusivt kunne købes denne aften.