Doverodde
Limfjordscentret
Doveroddes betydning som handelsplads kædes ofte sammen Thyborøn Kanal, men når man ved Boddum har været en ø, mulighed for at sejle til Skibsted Fjord, med dens trafik og handelsplads inde i bunden af fjorden længe før år 1000, så må man også regne med, at der har været handel og liv i Doverodde lige så længe.
*
Thyborøn Kanal har haft stor betydning for skibsfarten på Limfjorden i 1800-tallet, og det lyder imponerende med ugentlig skibsafgang fra Doverodde til London.
Når man ser på gamle kort med årstal, kanaldybde- og bredde, kan man se det i nogle år måtte være små skibe og dog ikke altid passabel kanal.
En beskrivelse af et fragtskib på vej fra Doverodde til London, der i 1855 kom forbi Løgstør, siger noget om besværlighederne.
Et meget tidligt billede af Doverodde set fra Boddum Bisgaard
Mejeribestyrer Korsgaard og mejerister i mejerisalen
Doverodde har en ualmindelig dejlig beliggenhed. Det er nok det sted i sognet man er tættest på at skulle skrives op for, at kunne købe et hus.
En af kaag ved anløbsbroen. Vanddybden var ikke til at sejle længere ind. Man kørte hestevogne ud på siden af kaagen - på vandsiden!
Kaagen sejlede så varerne ud til skibene der lå reden.
Doverodde Mejeri
Vikingeskibet Thor er bygget af NAeessund Vikingeskibslaug
'
Sydthys største kornpakhus.
Bygget i 1854
10 x 30 meter og 4 etager
Den smukke bygning højre var oprindelig kro.
Et svanepar med fem unger